Welcome极速快三官网为梦而年轻!

微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

1.[单选题]It can be inferred from the passage that shy people ________.

  • A.should find more of their weakness
  • B.should understand themselves in the right way
  • C.had better ignore their weakness
  • D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem
  • 解题思路:

    细节推断题。第5段第2句话提到。极速快三官网越了解自己就越容易发挥自己的潜质。可以推断出极速快三官网应该正确了解自己,所以选B。

2.[单选题]What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________ 


  • A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

  • B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

  • C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

  • D.Shy people think they are different from others.

  • 解题思路:

    细节推断题。第1段第2句话提到 害羞的人很紧张和敏感,他们对于自己的外表和行为过分关心。所以选B为正确答案。

3.[单选题]That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

  • A.good

  • B.unreal
  • C.very reasonable
  • D.harmful
  • 解题思路:细节推断题。根据第3段第5句。
4.[单选题]Which of the following statements is true, according to the passage? _________

  • A.Shyness helps us to develop our potential

  • B.Shyness enables us to understand ourselves better

  • C.Shyness can block our chances for a rich life

  • D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

  • 解题思路:

    细节推断题。根据文中最后一句极速快三官网不应该让害羞阻碍极速快三官网过丰富的有价值的生活。可知正确答案是C。

5.[单选题]According to the writer, self-awareness is __________.

  • A.a good quality

  • B.the cause of unhappiness

  • C.harmful to people

  • D.a weak point of shy people

  • 解题思路:

    细节推断题。根据第3段最后一句,可知自我意识是一种好的品质,所以选A。选项C有干扰性,过度的自我意识是有害的,而不是说自我意识是有害的。


  • 参考答案:B,B,D,C,A